El passat 16 de Març es va celebrar un multitudinari funeral en honor a Joan Sala Lloberas, un gran home que va viure compromès amb els seus ideals, per un Lloret de Mar millor i més humà.

Joan Sala ens deixa un enorme llegat pictòric i grans obres escrites, que reflexen l’evolució del poble de Lloret de Mar desde principis de segle XX fins a dia d’ahir.

Jo, personalment, he viscut la seva mort d’una manera reveladora. Ell va fer sempre el que va estimar oportú, i mentre els seus companys estiraven l’art a Cala Canyelles, ell es dedicava a fer els seus dibuixos i les seves poesies.

Va arribar ben lluny, com a Lloretenc compromès i com a persona que creia fermament en les seves creences. Tenia l’orgull i la santa valentia dels que saben moure el seu entorn cap a un indret millor on viure.

Li deien Es llampat … i és part d’una nissaga hitórica de Lloret de Mar.

Aquest es part de l’escrit que Sebastià Ruscalleda va llegir en el seu funeral.

Avui Lloret està de dol i, si m’ho permeteu, sobretot el barri de Venècia està, estem, de dol.

Es carrer de la Sènia del Barral ja no veurà mai més en Joan anant a es cantó a veure es vent d’on ve.

Es carrer de la Sènia per avui un dels últims supervivents de ses dues grans nissagues percadores des Barri de Venècia: es Bolets (els Agustí, l’avi Francisco i l’artista) i es Trons (entre d’altres en Gustí, casat amb la Robinyo, per entendre’ns)

A en Joan, a més d’identificar-se amb es motiu de sa seva mare, li agradava recordar que ell també era de can Trons.

En Gustí ca ser es millor teranyinaire de Lloret, mentre que en Joan es va conformar a ser un gran solitaire. Es rogers de sa bradada de Sa Caleta, amb la mort d’en Joan, estaran més tranquils.

Sempre em quedaré amb les ganes de que en Joan Sala lloberas m’ensenyés els secrets de l’acuarel·la, que el gran mestre lloretenc Joan Llaverias li va ensenyar a ell.

Em conformaré en ajudar a crear caliu a la Bodega Sa Xarxa a la Internet Social, mitjançant un mini-pla de comunicació que vaig arrencar amb en Salvador, i que no deixarà de donar homenatge a un gran lloretenc i a una gran persona.

Descansa en pau, unclu Joan.