Els amics de BAUDPro ja han publicat el capítol de la serie «de 8 a Vuit», que es va retransmetre el dilluns per moltes televisions locals.

Sincerament, no puc deixar d’agrair el que han escrit en el bloc del programa. Alucino.

«En època de crisi la comunicació és imprescindible per sobreviure. Mireu el Titànic quan s’enfonsa. Les barques de rescat només recullen la gent que aguanta cridant i demanant auxili». Aquesta és una de les millors analogies que he sentit últimament sobre la importància de la comunicació corporativa.
Me la va deixar anar el Jordi Pérez, un jove consultor de màrqueting molt enfocat en les noves tecnologies. Ho va fer tranquil, distès, al sofà de casa, mentre l’entrevistava per aquest programa.
El cas del Jordi és força peculiar. Va començar en això del màrqueting de forma clàssica. No va vendre enciclopèdies porta a porta, però poc li va faltar. Ell tenia molt clar que el futur està en saber transmetre un missatge aprofitant les eines massives que fa només 4 dies que tenim a l’abast.
Sota premisses com aquesta s’ha muntat tot un univers que, al meu criteri, és un immillorable exemple de com són els nous empresaris de Catalunya, aquells a qui els espera un futur més que prometedor. Fora corbates, fora caliquenyos i fora totes les fórmules que han caracteritzat els empresaris que hi havia fins ara (aquests que ens han portat, entre d’altres, a la pitjor crisi econòmica de la història des del Crack del ’29).
El nou màrqueting. Aquest va ser el pal de paller del negoci que va muntar el Jordi. No només es va treure tot el suc a ell mateix, sinó que també va saber veure una bona oportunitat i va trobar la fórmula per anar pujant graons sense haver de deixar-se una morterada pel camí.
Molts recorden Thomas Jefferson per haver dit: «The man who stops advertising to save money is like the man who stops the clock to save time» (aturar la inversió en publicitat per estalviar diners és com aturar el rellotge per no perdre temps). No sé si al Jordi Pérez el recordaran per la seva analogia del Titànic. Jo, almenys, sí que ho faré.
En la història del Jordi se centra aquest capítol del «De 8 a Vuit». Com a contrapunt la Sílvia Edo, una òptica-optometrista del Vendrell que fa poc ha pres el relleu al capdavant d’un negoci familiar.

Us dedico un vídeo, gent de BAUD (Susana & Co)