Aquest m’agradaria que fos un any d’impass pel que fa a una afició que m’encanta però que, fins a dia d’avui, no li he imprès la constància necessària per que es converteixi en un hàbit i un estil de vida saludable.

Desde 2012 que participo a curses. Entre les més destacades,

  • Trail Cap de Creus 2012, 24Kms arribant en última posició :P. Em va faltar entreno i fer un reconeixement del terreny setmanes abans de la cursa
  • Matagalls-Montserrat 2012, 84kms en 21h. Límit era 24h. La vaig fer tota fent Nordic Walking, sense correr ni 100m, i en solitari. En guardo un bon record.
  • Trailwalker d’Intermon Oxfam 2013, amb l’equip Wacky Walkers, 100kms arribant en 24h (entre els 100 primers equips). El record és inmillorable.
  • Killians Klassic 24k 2013, a la que vaig arribar poc entrenat (em vaig donar compte de lo ingenu que sóc a vegades). Lo bo es que em va adelantar en Killian Jornet (ell feia la marató), i vaig poder-lo saludar en persona 🙂

Des d’octubre 2013, estic seguint un pla d’entrenament amb una App de ASICS, amb la que m’estic preparant per fer una mitja marató a mitjans de març 2014. Aquesta mitja serà una sortida en solitari pel Cap de Creus seguint el track del Trail Cap de Creus 24K. Es una espineta que tinc clavada, i vull fer-la quasi 2 mesos abans de que sigui el Trail Cap de Creus 2014, al qual ja estic inscrit.

Aquest es el panell d’administració de la App. Us la recomano al 100% si busqueu algo semblant:

my asics panell

Aquest diumenge dia 12, com pots veure a la pantallada, em tocava correr. Segons el pla, em tocava fer 11kms a un ritme còmode de 8:20 a 7:40 min/km. I vaig decidir, a última hora, apuntar-me a la Mar i Murtra 2014. La conclusió: és una cursa on els prop de 1000 assistents anaven molt ben preparats. Molts clubs fent-la, i la cursa més dura del que semblava per el perfil i pel recorregut. El anar passant per diferents terrenys, molt més asfalt del que em pensava, va ser un punt.

La vaig acabar (sempre he acabat les curses a les que m’he apuntat), fent-la en 2h 50min, a un ritme de 8min/km, i el rellotge em va treure poc més de 21kms. Per tant, vaig seguir els tempos del pla d’entrenament, pero en comptes de fer 11kms, el diumenge vaig fer 21. No està malament.

mar-i-murtra-jordiperez

L’any vinent la tornaré a fer.