393Fa uns dies vaig llegir a twitter que el CINC, el centre de negocis on celebrem Iniciador Barcelona, havia organitzat un concurs de relats. Relats (o històries) que passessin en un entorn de treball d’oficina o de centre de negocis, d’un màxim de 500 paraules, i amb un premi interessant.

No he sigut el guanyador, però m’ha agradat la idea, i vull compartir el meu relat en aquest blog. Diu així…

En aquella època l’edifici només tenia 4 plantes. Quan en Joel hi va entrar per primera vegada va notar un sentiment molt especial. Ell era jove, amb empenta, amb moltes ganes de posar en marxa les seves idees, de crear una empresa en comptes de treballar per un altre.

El primer dia d’en Joel al centre de negocis va ser un dia fantàstic. Li van reservar un espai a la primera planta del centre, just al costat de moltes altres startups que ja feia temps que rodaven. S’hi trobava bé. En Joel notava com aquell ambient l’omplia d’energia.

El matí del tercer dia en Joel va parlar amb en Marc, que era el CEO de l’empresa que s’ubicava box 107 Ell no sabia que aquella conversa li canviaria la vida. En Marc li va explicar com, per realment aprofitar tot el potencial d’aquell centre de negocis, calia tenir una oficina als pisos superiors.

“des de la quarta planta l’aire és més pur, hi ha més llum natural, els espais són més amplis, i les vistes de la ciutat molt més espectaculars. La única pega és que la quarta planta només està reservada per a les millors empreses. Si no ets una empresa excel.lent, no hi pots ser.”

En Joel es va passar tota la nit pensant en les paraules d’en Marc. I va marcar-se el repte de que la seva empresa seria mereixedora d’estar ubicada ala quarta planta.

En les properes setmanes, en Joel va treballar molt dur. El primer que va fer va ser millorar l’atenció al client, incorporant a l’equip 4 comercials nous. Les vendes van pujar, i això li va donar recursos per invertir en nous sistemes informàtics, que el van fer ser una empresa més eficient i pujar la productivitat. En tant poc temps l’empresa d’en Joel va millorar tant, que els responsables del centre de negocis el van permetre pujar al tercer pis.

Lluny de conformar-se, en Joel va anar aplicant noves mesures per millorar en excel·lència. Va invertir en formació per als seus treballadors, va dedicar part dels beneficis a accions de RSC…

L’Empresa d’en Joel va rebre la gran notícia una tarda de dimecres:

“Benvolgut Joel,
demà dijous, tu i la teva empresa podeu traslladar-vos a la última planta. Ja teniu la oficina preparada.
Felicitats! Neus.”

La sorpresa que es va trobar en Joel al matí va ser majúscula. L’edifici del centre de negocis ja no tenia 4 plantes. En tenia CINC. Durant la nit, com per art de màgia, l’edifici va créixer i ara hi havia una planta nova des d’on l’aire és més pur, hi ha més llum natural, els espais són més amplis, i les vistes de la ciutat molt més espectaculars.

Llavors va ser conscient que sempre es pot millorar, que si volia ser una empresa forta i perdurable, mai s’hauria de rendir al conformisme.

El com l’empresa d’en Joel des d’aquells dies fins avui ha arribar a ser el que és ho deixarem per una altra història.