Vam tenir un gran cap de setmana dividit en 2 grans excursions molt recomanables

Visita teatralitzada a les ruines d’Empúries

De la mà del Caius, un antic alcalde de la ciutat romana d’Emporion, vam visitar l’antiga ciutat grega i després la romana. 100% recomanable si vols descobrir tots els racons i detalls de cada pedra!

El jaciment d’Empúries és un escenari privilegiat on conviuen les restes de dues ciutats antigues, una romana i una grega, i on podeu acostar-vos al nostre passat grecoromà i delectar-vos amb els mosaics que decoraven els terres de les cases benestants o demanar un desig al déu Esculapi, que vetllava per la salut dels emporitans. Durant els mesos d’estiu, els habitants que hi van viure us descobriran les seves històries a través de les visites teatralitzades ‘Lucila, una meuca romana’, ‘In vino veritas’ i ‘Sota la mirada dels déus’ i la visita per a tota la família amb Iulia Domitia o Caius Aemilius. Si en la primera visita Lucila, una prostituta de l’època, us mostra l’exposició ‘Sexe a l’època romana’ i us fa un itinerari per la ciutat romana, en la segona podeu donar un cop d’ull al passat romà a través de la mirada dels ibers. I a ‘Sota la mirada dels déus’ coneixereu una peculiar història protagonitzada per la deessa grega Artemisa i l’esclau romà Gal·lus. Finalment, Iulia o Caius us mostraran com era la seva ciutat, com es vivia, com eren les cases, carrers, places, mercats i temples.

Ruta megalítica dels dolmens i menhirs de Roses.

 

Nosaltres vam fer una ruta d’ aproximadament 8 kms que recorre els menhirs i dolmens més importants del municipi que es troben al turó de la Torre del Sastre, incloent el dòlmen de la Creu d’en Cobertella, el sepulcre de corredor més gran de Catalunya. Vam pujar a un pla de la Tomba del General, des d’on es pot veure part del Cap de Morfeu.

Tota una aventura dins les carrerades, amb antigues parets de pedra seca i cabanes de pastor.

Ah! i vam tenir una visita… El Sergi i la Noelia van venir a passar la tarda i vam anar a veure volar i a la bolera